Klaverjassen

KlaverjassenDe Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert elk jaar een single Klaverjasweekend en een  Koppel-klaverjasweekend. Vanwege de Covid-19 maatregelen is het Koppel weekend van 2020 afgelast en het Single Klaverjasweekend wat eind februari 2021 zou plaatsvinden, kan eveneens geen doorgang vinden.

Er wordt met vaste maat gespeeld. Het beste koppel krijgt aan het eind van het toernooi op zondagmiddag een wisselbeker uitgereikt. Voor de eerste drie koppels  zijn er bovendien goed gevulde boodschappentassen te winnen.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen een weekend lang de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10:00 uur. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze om de hongerige magen te vullen. Dan kan ieder onder het genot van een hapje en een drankje nog even nakaarten of gewoon gezellig even ontspannend kletsen voor de middagsessie begint.  De helft van de deelnemers valt in de prijzen. Wie geen prijs wint maakt nog kans in de loterij op zondag. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking.

Gezelligheid is troef tijdens het Wieringer klaverjasweekend. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Er kunnen maximaal 60 klaverjassers deelnemen.

Vooralsnog is niet bekend wanneer het volgende toernooi plaatsvindt.