Toneelvereniging Succes

Wie is Toneelvereniging Succes?

Geschiedenis
Toneelvereniging Succes was voor de oprichting een onderdeel van de gelijknamige voetbalclub in Hippolytushoef (vandaar de naam). Dit, met een onderonsje tussen twee voetbalwedstrijden begonnen gebeuren, kreeg terloops een serieuze kant. Nadat het financiële gedeelte ook gestalte kreeg, is toneelvereniging Succes op 2 december 1968 opgericht. Na aftrek van de notariskosten is de vereniging gestart met fl. 3,45 in kas.

Heden
Toneelvereniging Succes is actief in culturele aangelegenheden, bij scholen, instellingen, personeelsfestiviteiten en plaatselijke festiviteiten met o.a. avondvullende toneelstukken, kindertoneelstukken, eenakterfestival, Decembercentrales en korte sketches. Deze laatst genoemde worden meestal door de vereniging zelf geschreven.

Momenteel bestaat toneelvereniging Succes uit leden, actieve donateurs en donateurs. De leden en actieve donateurs zijn binnen de vereniging onderverdeeld in diverse commissies waarin zij hun specialisme van hun hobby tot uiting kunnen brengen.

De Snark is het Clubblad van Succes. Het blad verschijnt ca. 4 maal per jaar en is bedoeld voor leden en donateurs. De naam Snark zegt voor iedereen die een beetje Wierings kent, voldoende over wat er allemaal kan.


In februari 2018 heeft Toneelvereniging Succes o.l.v. regisseur Bert Schuiling de klassieker ‘Op hoop van zegen’ van Herman Heijermans op de planken gezet.

Op hoop van zegen
Foto Herman Loer

Toekomst
Ook binnen toneelvereniging Succes wordt aan de toekomst gedacht. Zo staat de vereniging nog steeds open voor bijvoorbeeld openluchttheater. En dat kan… met hulp van u!

Sluit u aan bij toneelvereniging Succes als gemotiveerde hobbyist in de vorm van speler of techneut. Voor € 7,08 per maand bent u lid van een culturele creatieve familie. U maakt van uw hobby een ware vrijetijdsbesteding, zodat u na afloop van elke repetitie zal zeggen… ik wou dat het weer volgende week donderdagavond was.

U behoort liever tot het trouwe kijkerspubliek? Ook dat is mogelijk, want toneelvereniging Succes kan niet zonder u als donateur. Voor slechts € 10,00 per jaar bent u al gezinsdonateur. Voor dit bedrag krijgt u het tweede toegangskaartje gratis voor 1 voorstelling per seizoen. Bovendien steunt u toneelvereniging Succes, want zonder u kan er bijna geen cultureel leven meer zijn op het voormalige eiland Wieringen.

Contact
Heeft u belangstelling of vragen? Ons adres is:
Toneelvereniging Succes, p/a Woalpieper 30, 1777 DW Hippolytushoef
Telefoon 06 2274 0057 (voorzitter/secretaris Daniëlle Elzinga)
email: tv.succes@quicknet.nl

Kijk ook eens op onze website: www.toneelvereniging-succes.nl of onze Facebookpagina.