Nieuws

Webinar Gemeente Hollands Kroon

In 2019 hield de Gemeente Hollands Kroon een digitour waarbij ook ons Dorpshuis werd beozcht. Op verzoek van de Gemeente volgt onderstaand bericht:

Hulp nodig bij onze dienstverlening? Schrijft u zich in voor onze online uitleg

Door het Corona-virus is onze fysieke dienstverlening lange tijd minimaal geweest. Vanwege de versoepelingen kunnen wij vanaf 1 juli weer deels huisbezoeken plannen, waar wij erg blij mee zijn. Maar wist u dat u ook een heleboel zaken online bij ons kunt regelen? Hoe dat kan, willen we u graag uitleggen. Daarom organiseren we op woensdag 15 juli van 19.30 uur tot 20.00 uur een webinar. Een webinar is een workshop die plaatsvindt via het internet. Dit komt van het woord seminar, maar dan via het web en dus webinar. Uiteraard kunt u tijdens de webinar ook vragen stellen over onze dienstverlening.

Waarom een webinar?

De Corona-crisis dwingt ons als samenleving om meer digitaal te doen. We zien dat niet alleen de jongeren, maar ook de ouderen daar heel goed mee om gaan. En er kan ook veel meer vanuit huis dan men voor mogelijk hield. Denk aan huisartsenzorg, scholing, maar dus ook zaken met de gemeente.

Daarnaast hebben we in 2019 een onderzoek gedaan naar de digivaardigheid van onze inwoners. Hieruit kwam dat onze inwoners best wel digitaal zijn. Heikel punt bleef toch wel het verkrijgen van het dorpsnieuws en hoe je op de hoogte blijft van wat je buren doen. Maar ook misten sommige mensen een fysiek punt om terecht te kunnen bij de gemeente.

Via de webinar willen we u graag uitleggen hoe u in deze tijd online op de hoogte blijft en wat u kunt regelen via onze website.

Wat komt er tijdens deze webinar aan bod? 

Tijdens de webinar geven we antwoord op een aantal vragen:

  • Hoe blijft ik op de hoogte van het nieuws van de gemeente?
  • Hoe weet ik of mijn buren gaan (ver)bouwen?
  • Fixi
  • Melden van verloren en gevonden voorwerpen

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via deze link. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving en op de dag zelf ontvangt u een link waarmee u het Webinar kunt bekijken.

Gift Rabobank Kop van Noord-Holland

Stichting Dorpshuis Hippolytushoef ontvangt een donatie van € 1400,00 van Rabobank Kop van Noord-Holland.  Het genoemde bedrag wordt aangewend voor het verlies van huurinkomsten en bar omzet. 

De coronacrisis raakt onze samenleving als geheel maar ook verenigingen, stichtingen en maatschappelijke instanties. De Rabobank is blij dat ze clubs, verenigingen en stichtingen die het echt nodig hebben, een steuntje in de rug te kunnen geven. 
De cheque werd op woensdag 27 mei 2020 overhandigd via een aanrijdbaar loket, een zogenaamde drive-thru, op het parkeerterrein voor het kantoor aan de Verkeerstorenweg 3 in Den Helder.  
De Stichting is ontzettend blij met deze gift en dankt de Rabobank voor deze gulle gave.
St. Dorpshuis Hippolytushoef

Voorstellingen TV Succes geannuleerd

Bron : Facebook Toneelvereniging Succes

Tot onze grote spijt moeten wij u helaas mededelen dat we de voorstellingen van ons toneelstuk one flew moeten uitstellen. Dit alles naar aanleiding van de berichtgeving van het RIVM en de daarbij behorende richtlijnen, waar wij ons als vereniging aan willen houden. We hebben besloten om de voorstellingen te verplaatsen naar 12, 13 en 14 maart 2021. Wij hopen op u begrip voor deze situatie.

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst

Ruud Adams winnaar gezellig klaverjasweekend 2020

Bron: Wieringernieuws.nl

HIPPOLYTUSHOEF – Gezelligheid was troef tijdens het open Wieringer kampioenschap klaverjassen in Dorpshuis Hippo. Er werd sportief gestreden. Ruud Adams was de sterkste en mag de wisselbeker een jaar in zijn prijzenkast bijzetten.

Aan het vijftiende weekendtoernooi klaverjassen van de Dörper Activiteiten Sociëteit namen 36 klaverjassers deel. De deelnemers streden zaterdag en zondag individueel aan negen tafels om het open Wieringer kampioenschap. Er waren vooral veel vertrouwde gezichten met kaarten in de handen, maar ook nieuwkomers.
Het klaverjasweekend in Dorpshuis Hippo was een gezelligheidstoernooi. Daar droegen de deelnemers in belangrijke mate aan bij. Het nakaarten gebeurde vooral aan de bar onder het genot van een drankje.
Hoewel gezelligheid troef was, werd er toch fanatiek om de punten gestreden, die door wedstrijdleider Gerard Kortekaas op de computer werden bijgehouden. Klaverjassen gaat in hoog tempo. De spelers denken niet lang na, maar spelen de kaarten vlot bij. De deelnemers wisselden na 16 spellen steeds van maat. Het lot bepaalde met wie de volgende serie spellen werd gespeeld. Tussen de wedstrijdronden door genoten de spelers van een lunch en ook tijdens het klaverjassen werd de inwendige mens door de organisatie niet vergeten.


De winnaars: v.l.n.r. Henk ten Hoeve (3e), Ruud Adams (1e) en Kerst de Vries (2e)

Peter Theunissen begon namens de D.A.S. naar goed gebruik met de uitreiking van de poedelprijs. Die ging dit jaar naar Erika van Hulsen. Ruud Adams scoorde in de bijna 4.000 gespeelde spellen de meeste punten en nam de wisselbeker in ontvangst. Kerst de Vries en Henk ten Hoeve kregen ook een bescheiden trofee voor hun tweede en derde plaats. De eerste drie keerden bovendien met een mand vol boodschappen huiswaarts. Bijna iedereen nam een met klaverjassen of in de verloting gewonnen prijsje mee naar huis. Er waren aanmoedigingsprijzen voor de verliezers van de vier zittingen op de twee dagen.

Wie na een weekend nog niet genoeg heeft van klaverjassen kan iedere donderdagmiddag een kaartje leggen of biljarten in Dorpshuis Hippo. Het volgende klaverjasevenement is een koppelwedstrijd op 21 en 22 november.

Uitslag:

Greet Wijnvoord kampioen Sjoelclub DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF – De kampioen van 2019 bij Sjoelclub DAS-RAAK is afgelopen dinsdag bekend gemaakt. Volgens de organisatie is het in het verleden nog niet zo spannend geweest.  Er moest een hertelling plaats vinden daar de sjoelers zo dicht bij elkaar zaten. Greet Wijnvoord verbeterde haar gemiddelde met 2 winstpunten en wist daarmee kampioen te worden. Vanaf nu mag ze een gemiddelde gooien van 103.  Op de 2e plaats eindigde Hieke Koning met 1 winstpunt  en de 3e plaats was voor Jannie van Teulingen tevens met 1 winstpunt.  De poedel ging dit jaar naar de kampioen van vorig jaar Wies Breet.

Er is gerekend met een tiende achter de komma om met name de 2e en 3e prijs te kunnen bepalen.  Kampioen bij de Sjoelclub word je door het gemiddelde van het vorig jaar (2018) te verbeteren.  Dit wil dus ( nog ) niet zeggen, dat je de beste speler bent.

20200114_151031_resized
De kampioenen op een rij: v.l.n.r. Wies Breet (poedelprijs), Janny van Teulingen (3e), Hieke Koning (2e) en de kampioen 2019 Greet Wijnvoord

Ook de strijd om The Rest of the Best was uitermate spannend. Geert Snakenborg was  dit jaar de beste sjoeler met een gemiddelde van 115, op de hielen gezeten door Ineke Wagemaker met een gemiddelde van 114 (2e) en Rens v.d. Berg met een gemiddelde van 113 (3e). Kortom, ook dit jaar wordt er  weer een spannende strijd gestreden om het kampioenschap en The Best of the Rest.

Omdat de sjoelclub beschikt over voldoende wedstrijdbakken kunnen er nog steeds nieuwe spelers bij. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Oktje Staats 0227 592231 / 06 2820 9658  of Ineke Wagemaker 06 4054 8433. Of loop  (vrijblijvend) op dinsdagmiddag vanaf 13:30 uur even binnen bij het Dorpshuis Hippo Kerkhofsteeg 2 in Hippolytushoef.  U bent van harte welkom.

Riet en Cor Theunissen winnen klaverjasweekeinde

Bron: Wieringernieuws.nl

HIPPOLYTUSHOEF – Het elfde Wieringer koppel-klaverjas weekend in Dorpshuis Hippo is gewonnen door het echtpaar Riet en Cor Theunissen. Zij waren in het tweedaagse toernooi de sterkste van de deelnemende koppels en wonnen de titel.


Foto’s Herman Loer

Maar liefst 24 koppels bonden zaterdag en zondag de strijd aan om het open kampioenschap koppel-klaverjassen van Wieringen. De Ton Staats Zaal was dan ook tot de laatste tafel bezet. Beide dagen werden 6 ronden gespeeld met tussendoor een lunchpauze. Na iedere ronde werd een troostprijs uitgereikt.
Niet alleen Wieringer koppels schoven aan, maar ook veel deelnemers uit naburige plaatsen. De marathon werd in ontspannen sfeer gespeeld, niet met het mes, maar dikwijls met een borreltje of een biertje op tafel. Na ruim 1900 spellen kon wedstrijdleider Gerard Kortekaas de balans opmaken.


Alle winnaars op een rij

Ben Ducheine en Henk ten Hoeve, de winnaars van vorig jaar, eindigden op de tweede plaats en Ton Staats en Thijs Koning werden derde. Organisator Peter Theunissen reikte namens de D.A.S. de wisselbeker uit aan de hem niet onbekende winnaars Riet en Cor Theunissen. Zoals gebruikelijk bij het klaverjassen was er ook een poedelprijs. Die ging naar Minke Riemersma en Wil Kuvener. Meer dan de helft van de deelnemers ging, mede dankzij de verloting, met een prijs naar huis.

In het voorjaar opent Dorpshuis Hippolytushoef opnieuw de deuren voor klaverjasliefhebbers. Dan is het individuele klaverjastoernooi.
Wie zo lang niet kan wachten, is ook op donderdagmiddag welkom om op de Soos in het dorpshuis een kaartje te leggen.

Uitslag: