Anton Fokkinga onttroont Aart Schouten

HIPPOLYTUSHOEF – Het afgelopen weekeinde vond in Dorpshuis Hippo voor de 16e keer het Wieringer biljartkampioenschap in de spelsoort ‘Libre’ plaats. Dit jaar met 40 deelnemers, van acht verschillende Wieringer biljartverenigingen, onderverdeeld in 10 poules. Anton Fokkinga besliste zondagmiddag de finale tegen Meindert Korf in zijn voordeel en won de titel.

Alle deelnemers speelden in de voorronde 3 partijen en de nummers 1 en 6 beste nummers 2 gingen door naar de volgende ronde, die op zondagmorgen om 10:00 uur startte.
Deze achtste finales werden gedomineerd door vijf spelers van het ‘Blauwe Laken’ uit Den Oever. Na de kwart finales waren ze echter allemaal uitgeschakeld.

Sterk gespeeld werd er o.m. door spelers Bram Takes en Henk Buijs. Zij startten het toernooi met respectievelijk 110 en 150 te maken caramboles en moesten voor de finalerondes zelfs 131 en 162 caramboles maken, Henk Buijs strandde in de halve finale, Bram Takes behaalde (voor de tweede keer) een mooie vierde plaats.
Sietso IJzer, met 86 jaar de oudste deelnemer, behaalde in de ‘troostfinale’ op mooie wijze de 3e plaats.


Anton Fokkinga aan stoot tijdens de finale – foto’s Herman Loer

De finalepartij ging uiteindelijk tussen Anton Fokkinga van ‘R.K.B.C.’ en Meindert Korf van de ‘Steeds Beter’. Na een uiterst spannende partij kwam kort na 18:00 uur de nieuwe Wieringer biljartkampioen achter de tafel vandaan. Anton Fokkinga mag deze titel in ieder geval tot oktober 2019 voeren. Anton mocht de wisselbeker uit handen van de onttroonde kampioen Aart Schouten in ontvangst nemen. Het was de vijfde keer dat een speler van R.K.B.C. de titel won.


vlnr Sietso IJzer (3e), Bram Takes (4e), Anton Fokkinga (1e) en Meindert Korf (2e)

Over het gehele toernooi werden er 5515 caramboles gemaakt tegenover 4314 vorig jaar. Dat geeft aan dat er dit jaar door iedereen heel goed gespeeld werd. Dat resulteerde erin dat de pauzes in het schema nodig waren om tijd in te lopen. Henk Buijs had de eer van de hoogste partij, 188, en de hoogste serie, 134!!

Het driedaagse toernooi trok veel toeschouwers. Tijdens de finalepartijen, onder leiding van bondsarbiter Piet Luiken, was Dorpshuis Hippo tot de laatste stoel bezet, vooral met biljarters, die eerder waren uitgeschakeld.

bron: Wieringernieuws.nl

De Stichting Dorpshuis Hippolytushoef bedankt alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren voor hun bijdrage aan dit geslaagde evenement.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s