Riet en Cor Theunissen winnen klaverjasweekeinde

Bron: Wieringernieuws.nl

HIPPOLYTUSHOEF – Het elfde Wieringer koppel-klaverjas weekend in Dorpshuis Hippo is gewonnen door het echtpaar Riet en Cor Theunissen. Zij waren in het tweedaagse toernooi de sterkste van de deelnemende koppels en wonnen de titel.


Foto’s Herman Loer

Maar liefst 24 koppels bonden zaterdag en zondag de strijd aan om het open kampioenschap koppel-klaverjassen van Wieringen. De Ton Staats Zaal was dan ook tot de laatste tafel bezet. Beide dagen werden 6 ronden gespeeld met tussendoor een lunchpauze. Na iedere ronde werd een troostprijs uitgereikt.
Niet alleen Wieringer koppels schoven aan, maar ook veel deelnemers uit naburige plaatsen. De marathon werd in ontspannen sfeer gespeeld, niet met het mes, maar dikwijls met een borreltje of een biertje op tafel. Na ruim 1900 spellen kon wedstrijdleider Gerard Kortekaas de balans opmaken.


Alle winnaars op een rij

Ben Ducheine en Henk ten Hoeve, de winnaars van vorig jaar, eindigden op de tweede plaats en Ton Staats en Thijs Koning werden derde. Organisator Peter Theunissen reikte namens de D.A.S. de wisselbeker uit aan de hem niet onbekende winnaars Riet en Cor Theunissen. Zoals gebruikelijk bij het klaverjassen was er ook een poedelprijs. Die ging naar Minke Riemersma en Wil Kuvener. Meer dan de helft van de deelnemers ging, mede dankzij de verloting, met een prijs naar huis.

In het voorjaar opent Dorpshuis Hippolytushoef opnieuw de deuren voor klaverjasliefhebbers. Dan is het individuele klaverjastoernooi.
Wie zo lang niet kan wachten, is ook op donderdagmiddag welkom om op de Soos in het dorpshuis een kaartje te leggen.

Uitslag:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s